Generel vejledning til operation i lokal bedøvelse​

Før operationen

Er du i blodfortyndende behandling bedes du aftale pause med klinikken. Du kan evt. på forhånd tale med din egen læge om, hvorvidt det er forsvarligt at holde pause. Undlad at smøre creme på huden. Eventuelt hår fjernes dagen før med en barbermaskine i et område omkring operationsstedet.

Operationen

Huden desinficeres med klorhexidinsprit. Lokalbedøvelsen sprøjtes ind under huden med en tynd nål. Det svier og spænder ca. 1 minut. Man kan ved operationen ofte mærke berøring, men ikke smerte. Såret lukkes med en tråd, der oftest skal fjernes efter 7-14 dage på klinikken eller hos egen læge.

Efter operationen

Mod smerter: Lokalbedøvelsen holder i 2-6 timer. Med mindre andet er aftalt kan der herefter anvendes almindelig smertestillende håndkøbsmedicin (Panodil eller eventuelt Ipren).

Forbinding: Forbindingen er oftest et gennemsigtigt plaster, som kan tåle brusebad. Dette skal lades urørt til trådfjernelse. Herefter anbefales brug af papirplaster (Micropore), som kan købes på apoteket. Dette bør bruges i minimum 3 uger for at undgå at sårkanterne skrider fra hinanden og giver et kosmetisk dårligere resultat.

Restriktioner: Med mindre andet er aftalt er der ingen restriktioner. Man bør dog ikke bade i svømmehal eller havvand før såret er helet. Undgå at få sol på arret det første år efter operationen.

Komplikationer

I sjældne tilfælde kommer der blodansamling, som oftest forsvinder af sig selv efter nogle dage til uger. I yderst sjældne tilfælde kommer der betændelse. I meget sjældne tilfælde bliver ar grimme eller fortykkede.

I ekstremt sjældne tilfælde udvikles en overfølsomheds reaktion mod lokalbedøvelse, dette kræver hurtig behandling eller eventuel indlæggelse på hospital.

Ved større blødning, blodansamling eller tegn på betændelse (rødme, varme, hævelse, temperatur over 38,5) kontaktes klinikken, vagtlæge eller skadestue.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Tilsynsrapport

Konsultation

Onsdage 15.30-19.30

Tidsbestilling mandag - torsdag mellem 13.00-14.00 eller på telefonsvarer på 20832087

Oplys venligst navn, cpr nummer og telefon nummer så kontakter vi dem indenfor kort tid.

Ved udeblivelse fra en aftalt tid uden afbud senest dagen før, er patienten pligtig til at betale et gebyr på 250 kr. for udeblivelse fra en konsultation og 500 kr. for en kikkertundersøgelse.​

Kontakt os i dag

Behandlinger

Gastroskopi (kiggertundersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm)

Sigmoideoskopi (kikkertundersøgelse af endetarm og nederste del af tyktarmen)

Koloskopi (kikkertundersøgelse af tyktarmen og nederste del af tyndtarmen)

Navlebrok (operation i lokalbedøvelse)

Hæmorrhoider (elastikbehandling)

Sår ved endetarmen (fissur)

Avancerede endoskopiske procedurer til speciel afregning kan tilbydes efter nærmere aftale (ERCP (undersøgelse og behandling af galdesten i de dybe galdeveje

Endoskopisk ultralydskanning (kombination af endoskopi og indvendig ultralydskanning)

Mukosektomi (fjernelse af slimhinden ved forstadier til kræft)

Praktisk info

Peter Vilmann

Professor, overlæge dr. med.

Speciallæge i kirurgi og kirurgisk gastroenterologi

C/O Rothmans kirurgi og endoskopi

Rødovre Centrum 290

2610 Rødovre

Lægecentret på 1 sal lige ved opgang K.

E-mail:  endoskopi@vilmann.dk 

Ydernummer: 200530

Lokationsnummer: 5790001988821

Erhvervskonto: reg 4300 konto: 4300147429

CE nummer: 29619212​